Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه فرهنگ وهنر خبرگزاری تقریب، سیدمحمد میرکیانی؛ نویسنده و پژوهشگر عرصه ادب و فرهنگ کودک و نوجوان در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایکنا گفت: برخلاف ذهنیت غالب در حوزه برنامه‌سازی کودک و نوجوان به ویژه در معاونت سیمای رسانه ملی در دو دهه اخیر کارهای شاخصی برای این گروه صورت نگرفته است و اغلب برنامه‌سازی در دهه‌های ۶۰ و تا اندازه‌ای ۷۰ را مثبت و مؤثر می‌دانند، باید تأکید کرد که اتفاقاً در دهه‌های ۸۰ و ۹۰ با حجم قابل توجهی از تولیدات در عرصه کودک و نوجوان مواجهیم که صرف‌نظر از  بُعد کمی بر کیفیت آن‌ها نیز می‌توان صحه گذاشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی که سابقه مدیریت گروه کودک و نوجوان شبکه دو سیما را نیز در کارنامه خود دارد، ادامه داد: از جمله مواردی که باید به آن تأکید کنم اینکه حجم قابل توجهی از تولیدات فرهنگی و هنری به ویژه در معاونت سیمای رسانه ملی اتفاقاً طی دو دهه گذشته به موضوعات ارزشی و دینی توجه و تأکید داشته‌اند، بسیاری از آن‌ها به شکل مستقیم به موضوع انقلاب اسلامی پرداخته و برخی دیگر نیز زمینه را برای آشنایی کودکان و نوجوانان با مفاهیم و معارف دینی و اسلامی فراهم کرده‌اند.

میرکیانی با رد برخی اظهارات منتقدان در حوزه برنامه‌سازی کودک و نوجوان که از منظر آن‌ها برنامه‌سازی برای کودک و نوجوان صرفاً محدود به جُنگ‌ها و برنامه‌های ترکیبی که اصطلاحاً به مجری خاله و مجری عمو منحصر شده است، تصریح کرد: ما در دو دهه گذشته جهش‌های خوبی در حوزه تولید برنامه‌های تصویری، انیمیشن ویژه این گروه سنی داشته‌ایم که به عنوان نمونه می‌توان به انیمیشن «فرمانروایان مقدس» حاوی مجموعه قصه‌های قرآنی و زندگی پیامبران، زندگینامه تصویری شهید فهمیده، مجموعه «فرزندان آفتاب»، مجموعه «قصه‌های غزاله» حاوی مفاهیم ارزشی و مجموعه‌هایی درباره مبارزات ملت فلسطین اشاره کرد.

برگزیده کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در ادامه گفت: حتی سال ۸۸ برای نخستین‌بار با مشارکت یک گروه از نوجوانان، شاهد پخش برنامه‌ای ترکیبی از مناطق اردوی راهیان نور بودیم که بازتاب وسیعی در میان مخاطبان برنامه‌های تلویزیونی کودک و نوجوان داشت و موجب شد که آن‌ها با ابعاد تازه‌ای از دوران هشت‌سال دفاع مقدس آشنا شوند.

نویسنده کتاب «قصه ما مثل شد» که براساس آن مجموعه انیمیشن سه‌بعدی ساخته و از شبکه کودک و نوجوان سیما پخش شده است گفت: در راستای آشنایی کودکان و نوجوان با مفاهیم ارزشی و انقلابی در سال ۹۳ شاهد تولید برنامه‌ای بزرگ به نام«بچه‌های ایران، بچه‌های غزه» بودیم که اتفاقاً علاوه بر پخش از شبکه‌های داخلی، به جهت پخش از شبکه‌های برون‌مرزی، بازتاب خوبی در میان کشورهای منطقه و اسلامی داشت.

وی که تاکنون بالغ بر ۲۵ کتاب در حوزه ادبیات کهن ایرانی تألیف کرده است، تأکید کرد: در زمینه آشنایی مخاطبان کودک و نوجوان با مقولاتی همچون مردم‌شناسی، آداب و رسوم و سنت‌های آئینی ایرانیان شاهد تولید و پخش مجموعه انیمیشن‌های «قصه ما مثل شد» و «شکرستان» طی این سال‌ها بودیم که علاوه بر اقبال عمومی، توفیقاتی نیز در حوزه برنامه‌سازی ویژه کودک و نوجوان در سطح بین‌المللی نیز داشته است. صرفنظر از انیمیشن‌سازی در حوزه سریال‌سازی اصطلاحاً رئال مجموعه موفق«صیام و تیام» در دو فصل ساخته شد، یکی ویژه مفاهیم ارزشی و اسلامی و دیگر ویژه مفاهیم انقلابی که آن هم بازتاب خوبی داشت و مخاطبان ارتباط خوبی با آن برقرار کردند.

میرکیانی با اشاره به اینکه مواردی که ذکر شد تنها گوشه‌ای از تلاش مجدانه برنامه‌سازان کودک و نوجوان طی این دو دهه بوده است، افزود: اما اینکه چرا با وجود این حجم تولیدات همچنان این ذهنیت وجود دارد که موضعی منفعل و ناکارآمد در برابر حجم برنامه‌سازی کودک و نوجوان خارجی داریم، باید گفت که ما طی این سال‌ها در زمینه معرفی مؤثر و بازاریابی این تولیدات در حوزه بین‌المللی چندان موفق نبوده‌ایم و این امر نیاز به یک کار کارشناسی و فرایندی کاملاً هدفمند دارد که هم باید در حوزه رسانه تلویزیون و هم سایر رسانه‌ها اعم از مجازی، شبکه‌های اجتماعی رخ دهد.

وی در پایان گفت: ضعف عمده ما در حوزه رسانه‌های دیداری و به طور کلی رسانه‌های نمایشی کودک و نوجوان عدم تربیت مدیران کارآمد و خبره است وگرنه که در حوزه برنامه‌سازی برمبنای طرح  و ایده‌های خلاقانه تقریباً روزآمد هستیم اما آنچه که به عنوان حلقه مفقوده چرخه تولیدات ویژه کودک و نوجوان به ویژه در حوزه رسانه‌های دیداری و نمایشی می‌توان به آن اشاره کرد، فقدان معرفی درخور و مؤثر روند تولید و محصولاتی است که به عنوان خروجی این فرایند آماده ارائه هستند.

انتهای پیام

منبع: تقریب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۳۳۹۰۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار رئیس پلیس راهور استان قم که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، گفت: فراجا مسئولیت‌های متعدد و ترکیبی دارد که از این رو باید از آن‌ها حمایت شود. اقداماتی مانند «طرح نور» از جمله کارهای ویژه است که به عنوان حوزه از آن حمایت می‌کنیم و به طور ویژه از فعالیت های فراجا در عرصه امنیت اخلاقی تقدیر و تشکر داریم.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه کار در قم حساس، سخت و ارزشمند است، عنوان کرد: مسئله فرهنگ ترافیک در رعایت قوانین بسیار مهم است که حوزه، دانشگاه، آموزش و پرورش، خانواده و نهادهای مختلف اجتماعی در آن مسئولیت دارند.

وی با اشاره به اینکه همه باید به گونه‌ای تربیت شویم که قانون را رعایت کنیم، خاطرنشان کرد: تربیت از خانواده آغاز شده، در مدرسه به تثبیت رسیده و در ادامه در سایر نهادها تقویت می‌شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه توجه به این فرهنگ‌سازی در آمارهایی مانند تصادفات اثرگذار است، تصریح کرد: یک بخش مهم و پایه‌ای در فرهنگ‌سازی خانواده‌ها است.

عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه بخش مهم دوم آموزش و پرورش است، یادآور شد: فرهنگ‌سازی در آموزش و پرورش باید توسط معلمان و کادر مدرسه انجام شود و این جزو وظایف آن‌ها است.

امام جمعه قم با بیان اینکه باید هم‌افزایی برای کاهش آسیب‌ها صورت بگیرد، گفت: همچنین نقاط حادثه‌خیز شهری نیز باید اصلاح شده و تغییر پیدا کند.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ ایجاد پارکینگ نیز یک موجود مهم است، بیان کرد: باید هر مسجد و مدرسه‌ای که ساخته می‌شود در کنار آن یک پارکینگ نیز احداث شود.

آیت الله اعرافی با بیان اینکه استفاده از فناوری‌های پیشرفته نیز اهمیت ویژه‌ای دارد، اظهار داشت: گاهی بسیاری از مشکلات با استفاده از این فناوری‌ها حل خواهد شد.

وی افزود: مقوله راهنمایی و رانندگی یکی از نمادهای فرهنگی شهر است و از این جهت مردم و مسئولین نسبت به این موضوع باید اهتمام لازم را داشته باشند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با اشاره به اینکه اخلاق برخوردی ماموران راهنمایی و رانندگی نیز بسیار مهم است، گفت: همچنین اقدامات مطالعاتی، تحقیقاتی و ارزیابی نقش بسیار موثری دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • برای تقویت میدان کتاب کودک و نوجوان چه باید کرد؟
  • رسانه‌ها در خط مقدم جهاد تبیین هستند
  • آیت‌الله اعرافی: فرهنگ‌سازی در تغییر آمار تصادفات مؤثر است
  • لزوم ایجاد فضای مناسب برای مشارکت مردم در تحقق شعار سال
  • کمرنگ‌شدن نشریات تخصصی نوجوانان از عوامل افت شعر نوجوانان است
  • عهد کردیم خودسانسوری نکنیم
  • چرا شعر نوجوان مورد توجه نیست؟
  • اولویت رسانه ملی تولید محتوای مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت است
  • جبهه ارزشی مطبوعات و رسانه در جنگ با رسانه های ملحد پیروز است