Web Analytics Made Easy - Statcounter

کارشناس رسانه گفت: در مدت شیوع ویروس کرونا و قرنطینه‌ خانگی، به یکباره و در زمان کم و با سرعت، در سبک زندگی خانواده‌ها تغییر چشمگیری صورت گرفت.‌

 نیکی حاتمی کارشناس رسانه و مدرس سوادرسانه‌ای برای کودکان، در گفت و گو با خبرنگار رسانه خبرگزاری فارس، اظهار داشت: عمدتا خانواده ها بر این باورند که دیگر کشورها به ویژه غرب،‌ رسانه‌ها محتویات ویژه و برنامه های متنوعی برای گروه کودک( 18_6) ارائه می‌کنند و با همین تفکر و پیش‌فرض به مقایسه می پردازند و مطالبات خود را در قالب بحث و گفتگو عنوان و به یکدیگر انتقال می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: رسانه ها مانند بسته‌های خوراکی هستند که تنوع مصرف آنها در دست ما است، حتی اگر تلوزیون با چندین شبکه متنوع برای گروه سنی مشخص، بهترین برنامه ها را چه به لحاظ کمی و چه به لحاظ کیفی ارائه دهند، آیا میزان مصرف رسانه‌ای این گروه نباید مشخص باشد؟

این مدرس سواد رسانه ای تصریح کرد: اینجا همان نقطه ای شروع تفکری است که والدین فکر می کنند اگر رسانه ای خوب است، پس می شود ساعت‌ها برایش وقت گذاشت، دقیقا مثل اینکه یک شیر خوب است و شما مقدار زیادی مصرف کنید چون «فقط» خوب است.

وی بیان کرد: فرض کنید یک شبکه‌ تلوزیونی داخلی یا ماهواره‌ای و یا حتی تلویزیون اینترنتی در طول روز بهترین برنامه‌های آموزشی و سرگرمی را در اختیار مخاطب کودک قرار می دهد، آیا ارتباط کودک با رسانه با وجود یک محتوای حتی سالم هم‌ نباید حد و حدود مشخصِ زمانی  داشته باشد؟

حاتمی اظهار داشت: کودک به ویژه در سنین خردسالی و آغاز نوجوانی، نیاز به ارتباط میان فردی با اطرافیان به ویژه والدین، خانواده، همسالان و دوستان دارد‌. با ارتباط میان کودک و رسانه، طبیعتا این بخش از نیاز کودک که شرط حیاتی برای‌ رشد عاطفی او است، شکل نخواهد گرفت و یا دست‌کم ناقص خواهد ماند؛ بنابراین واقع بین باشیم و رسانه را تنها یک واسطه‌ ارتباطی قلمداد کنیم، نه صرفا خود مخاطب اصلی و جایگزین والد و خانواده و دوست و هم‌سال برای ارتباط با کودک.

وی خاطرنشان کرد: در مدت شیوع ویروس کرونا و قرنطینه‌ خانگی، به یکباره و در زمان کم و با سرعت، در سبک زندگی خانواده‌ها تغییر چشمگیری صورت گرفت.‌ از آموزش تا تفریحات و برنامه‌های روزمره تحت تاثیر این رویداد قرار گرفته اند؛ خانواده های تک فرزند با تعطیلی مهدها و مدارس و آموزشگاه، با چالش هم‌بازی کودک مواجه شده اند.

دبیرکارگروه کودک و نوجوان انجمن سواد رسانه‌ای ایران تصریح کرد: خانواده هایی که به موجب شغل، مادر همچنان مشغول به کار است و پدر با فرزندان در منزل است؛ خانواده هایی که پدر همچنان مشغول به کار است و مادر با فرزندان و یا پدر و مادر همچنان مشغول به کار هستند و فرزندان در خانه و در قرنطینه هستند و یا احتیاطا محیط امن خانه را ترجیه می دهند و دیگر موارد که وجود دارد. در همین حین اولین اقدام والدین ایجاد سرگرمی برای کودکان است و رسانه ها به ویژه رسانه های تصویری در دسترس‌ترین خواهند بود.

وی خاطرنشان کرد: کودکی که ساعت ها در مهد بوده و نوجوانی که بالغ بر ۸ ساعت از زمان خود را در ارتباط با دوستان در فضای فیزیکی می‌گذراند به یکباره با یک سبک جدیدی مواجه می شود و بسته های اینترنتی برای آموزش‌های مجازی مدارس هم جای خود را دارد و این مقدمه ای است بر این واقعیت که ما برای ارشمندترین  سرمایه‌ زندگی که کودکان هستند؛ چه برنامه ای را پیش‌بینی کرده ایم؟

این مدرس دانشگاه یادآور شد: ورود یک ویروس به صورت فراگیر در کشور همانند یک حادثه غیر مترقبه وارد اجتماع ما شد و حال ما دوباره به نهاد اولیه جامعه که همان خانواده است، می رسیم؛ اگر فضای سایبری، اپلیکیشن‌ها، شبکه های اجتماعی و پیام‌رسان ها نبودند، روزها چطور می گذشت؟ 

وی یادآور شد: کودکان حق انتخاب دارند و این یک اصل است، اما این ما هستیم که باید پیشنهادات ارزنده ای داشته باشیم تا آنها نیز انتخاب ارزشمندی داشته باشند. حال وقت آن رسیده که این شکاف اطلاعاتی که به وجود آمده است را با کمی هوشمندی و ارتباط متقابل در این فرصت پیش آمده به اندازه ای پر کنیم.

حاتمی اظهار داشت: ذائقه‌ سازی برای خانواده و مخاطب اصلی ما در این گفتار که کودکان هستند، یک موضوع قابل تامل است. همچنین مهم این است که با مدت زمانی که به استفاده از رسانه ها اختصاص می دهیم،  از لحاظ کیفی و کمی تنوع آن را افزایش دهیم و با تنوع بخشیدن به محتویات، دائقه‌ی خانواده را هوشمندانه در دست بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: اگر روزی تصمیم داشته باشید یک برنامه‌ی غذایی سالم و متنوع برای خانواده‌تان تنظیم کنید، طبیعتا با توجه به ذائقه‌ افراد خانواده و امکانات موجود آن را تنظیم خواهید کرد؛ بنابراین با توجه به نیاز افراد خانواده و مشورت با متخصصین این حوزه، خود ما بهترین تنظیم کننده ذائقه رسانه‌ای خانواده خواهیم بود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کودک رسانه ها خانواده نوجوان خانواده ها برنامه ها رسانه ای رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۰۴۹۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان

«جزو ۱۰ کشور اول در رشد سرطان هستیم.» این جمله را قبل‌تر رئیس مرکز تحقیقات سرطان به خبرآنلاین گفته بود، بیماری‌ای که اگرچه این روز‌ها روش‌های زیادی برای درمان و کنترل آن وجود دارد، اما هیچکدام از این روش‌ها جای پیشگیری از ابتلا به سرطان را نمی‌گیرد، پیشگیری‌ای که شاید فقط لازم است تغییری در سبک زندگی‌مان ایجاد کنیم، حتی تغییراتی در خوردن چایی یا استفاده از مسواک، این‌ها نتیجه یک پژوهش ۲۰ ساله است، وقتی مردم یک نقطه از ایران بیشتر از هر جای دنیا به سرطان مبتلا می‌شدند یک تیم پژوهشی برای ۲۰ سال حدود ۵۰ هزار نفر از آن‌ها را زیر نظر گرفت تا سر نخ این کلاف به‌هم پیچیده پیدا شود؛ رضا ملک‌زاده، وزیر اسبق بهداشت، سرپرست آن تیم تحقیقاتی بود، او به خبرنگاران می‌گوید: «یک زمانی یک نقطه از ایران در دنیا بیشترین میزان شیوع سرطان‌ها را داشت، آن نقطه گنبد کاووس بود که سرطان مری در این شهر بیشتر از همه جای دنیا بود.»

به گزارش خبرآنلاین، ملک‌زاده ادامه می‌دهد: «همیشه علاقه داشتم دلیل این مسئله را متوجه شوم، بنابراین حدود ۲۰ سال در این نقطه از کشور و در ۳۶۴ روستا مطالعه خود روی حدود ۵۰ هزار نفر از افراد سالم شروع کردیم، مثلاً از این تعداد ۵۰۰ نفر از آن‌ها سرطان مری گرفتند و آن‌ها را با افرادی که به سرطان مبتلا نشدند مقایسه کردیم.»

وزیر اسبق بهداشت بیان می‌کند: «به این نتیجه رسیدیم که ابتلا این افراد به سرطان ۷ علت دارد، عدم مصرف سبزیجات، عدم مصرف میوه‌جات کافی، مصرف آب آب‌انبار، زندگی در خانه‌های تنگ و تاریکی که دود آن را گرفته بود، اصللاحاً به آن آلودگی درون خانه می‌گوییم آن‌ها با چوب و ذغال هم خانه را گرم می‌کردند و هم پخت و پز می‌کردند، بنابراین خانه پر از دود شده بود. مصرف چایی داغ یکی دیگر از دلایل بود، برخی‌ها چایی را در دمای ۶۵ الی ۷۰ درجه مصرف می‌کردند. مصرف تریاک و عدم مسواک زدن دندان‌ها از دیگر دلایل بود.»

ملک‌زاده می‌گوید: «در ۲۰ سال این ۷ علت را پیدا کردیم و برای این پژوهش جایزه بین‌المللی هم گرفتیم، جالب این‌که تاثیر تریاک و چایی داغ بر ابتلا به سرطان را برای اولین بار در دنیا ثابت کردیم، قبل‌تر گمان می‌کردند سیگار سرطان‌زا است، اما ما ثابت کردیم تریاک از سیگار سرطان‌زا‌تر است.»

جوان شدن سن ابتلا به سرطان

وزیر اسبق بهداشت درباره جوان شدن سن ابتلا به سرطان به خبرنگاران می‌گوید: «سرطان‌ها در همه دنیا وارد سن جوانی شده است، در ایران هم این اتفاق افتاده و افراد در سنین جوانی به سرطان مبتلا می‌شوند، دلیل آن هم تغییر سبک زندگی آدم‌ها است، غذا‌های فست فودی چیز‌هایی هستند که اگر آدم‌ها از سنین کودکی آن را مصرف کنند کمک می‌کند افراد در سنین جوانی به سرطان مبتلا شوند؛ بنابراین شیوه زندگی ما مدرن شده است لذا ما هم با مشکلات غیرمدرنیزاسیون مواجه هستیم و هم با مشکلات مدرن شدن جامعه.»

او بیان می‌کند: «علاوه بر تغییر سبک زندگی به‌ویژه در غذا خوردن، موارد دیگری هم وجود دارند که سبب ابتلا به سرطان می‌شود، مانند مصرف سیگار، مواد مخدر و آلودگی هوا که متاسفانه در شهر‌های بزرگ خطرات جدی برای ابتلا به سرطان و بیماری‌های قلبی و عروقی ایجاد می‌کنند.»

دیگر خبرها

  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • آموزش مهارت زندگی به زوجین برای کاهش طلاق
  • توسعه صنعت نوغانداری، نیازمند تغییر الگوی مصرف 
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • شخصیت سالم یا ناسام؛ مساله این است؟
  • حادثه‌ای که زندگی ژوزه را تغییر داد؛ مورایس چگونه مسلمان شد
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد